Categorías
Sin categoría

El festival Di(vi)nes estrena noves ubicacions en la seva setena edició

Els municipis de Torredembarra i Salomó s’estrenen enguany com a nous escenaris del festival Di(vi)nes que, per setè any consecutiu, organitza l’associació cultural altafullenca Etcètera. Els dos municipis se sumen a la ciutat de Reus que segueix acollint una de les actuacions del festival que enguany no farà parada a Altafulla com els últims tres anys.

Des de l’entitat, el seu president Òscar Ramírez Dolcet, explica que “sempre hem programat cultura on ens sentim més còmodes, independentment del municipi on sigui, perquè hem cregut des del primer dia en el territori i no en espais concrets. Ara mateix a Torredembarra, a Salomó i a Reus hi estarem molt de gust oferint aquestes activitats al seu públic”.

Enguany el primer concert tindrà lloc el divendres 3 de novembre a l’espai cultural de la Sala del Mar de Torredembarra. A partir de les 21h, la poeta Fe Ferré farà el tast poètic que donarà pas al concert de l’arpista Anna Amigó. Com sempre, i d’aquí el nom del festival, cada concert tindrà el seu vi especial i les avellanes de la DOP Avellana de Reus. 

El segon concert del Di(vi)nes serà el divendres 17 de novembre al celler de la Cooperativa Agrícola de Salomó i en aquest cas s’hi representarà l’espectacle poètic-musical dedicat a l’escriptora Maria Mercè Marçal. Sobre l’escenari hi haurà en Pere Inglés com a presentador, la poeta Joan Garcia i la música d’Andrés Bastiani. L’acte serà també a les 21h.

La tercera aposta del Di(vi)nes 2023 està prevista pel dissabte 18 de novembre a les 13h a la plaça de la Llibertat de Reus. Allí es podrà gaudir del concert que oferiran, sota el nom de Somnis de Poetes, la cantant Meritxell Puigdevall i el guitarrista Andrés Bastiani. L’acte estarà coorganitzat amb l’associació de veïns Reus Nord.

Amb aquests tres concerts, el festival Di(vi)nes haurà tancat la seva setena edició, mantenint-se com un esdeveniment consolidat al territori i sent una cita de referència al calendari musical, literari i d’oci de les comarques de Tarragona i de Catalunya.

LES PROPOSTES DEL DI(VI)NES 2023

Anna Amigó

L’Anna és una multiinstrumentista i compositora de l’Espluga de Francolí. Com a arpista i cantant lidera el projecte “El Cançoner R-evolucionat”, donant una nova veu als personatges femenins del cançoner popular català. A nivell internacional, ha actuat al Festival Internacional d’Arpa de Noia i la revista belga FOLK li dedicà la portada i entrevista principal de desembre 2022. També té dos àlbums editats amb el seu grup Formiga and Cigale, amb el qual ha actuat a diferents festivals i indrets d’Europa, entre ells, el Festival Internacional d’Arpa de Dinan a la Bretanya.

Somnis de poetes

Aquest projecte neix a l’estiu de 2021 amb la fusió de dues sensibilitats artístiques amb l’anhel de donar espai a presentar un gènere casi perdut i reivindicatiu com és la cançó poètica o que posa notes a la poesia. A les versions de peces dels principals poetes catalans i d’altres indrets, la Meritxell Puigdevall (veu) i l’Andrés Bastiani (guitarra), creen un espectacle ple de bellesa que capta l’atenció de tots els públics.

Espectacle homenatge a Maria Mercè Marçal

Sota el títol “Maria Mercè Marçal i la murtra va florir”, es posa a escena una part del treball d’aquesta escriptora lleidatana Maria Mercè Marçal, morta amb només 45 anys després d’una llarga malaltia el 1998. Marçal va deixar un gran llegat literari que ara, sota la coordinació de Pere Inglés, es recupera en aquest espectacle poètic-musical. A Inglés l’acompanyen la poeta Joan Garcia i el guitarrista Andrés Bastiani. Els tres donaran forma, so i vida a molts dels textos de Marçal i recordaran com va ser la seva vida.

Fe Ferré Ferraté

Nascuda a Barcelona però arrelada al cor del Priorat, a Cabacés, la Fe Ferré compagina el seu ofici vocacional, la medicina, amb tot allò que l’ajudi a créixer: la dansa, la música, la literatura, la natura, el conreu de la terra, la psicologia, la passió per l’ésser humà i la pròpia vida. Autora de diversos poemaris, presentarà al públic del Di(vi)nes un recull dels seus últims dos llibres “El cant d’una terra” i “Pols a les sabates i petjades al cel”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *