Categorías
Sin categoría

Reus i Altafulla acullen de nou el festival Di(vi)nes que combina poesia, música i vi

Les ciutats de Reus i Altafulla tornaran a ser la seu d’una nova edició del festival Di(vi)nes que organitza l’associació cultural Etcètera i que enguany arriba la sisena edició. Amb l’únic objectiu de promoure la creativitat en clau femenina, aquest esdeveniment porta a escena durant tres setmanes a tres poetesses i tres cantautores. El vi és el tercer element clau perquè a cada concert s’ofereix gratuïtament als assistents una cop del vi elegit i també una bosseta d’avellanes torrades de la DOP Avellana de Reus.

Enguany el primer concert tindrà lloc al divendres 23 de setembre a La Fira Centre Comercial de Reus amb el tast poètic de l’escriptora lleidatana Ester Enrich Coma i el concert de la cantautora Anna Murillo, de Vilassar de Mar. El vi del concert serà de la DO Priorat i es diu Glops. El concert, com tots els del Di(vi)nes, començarà a les 21.00h.  

La segona actuació, en aquest cas a la plaça de l’Església d’Altafulla, serà el divendres 30 de setembre també a les nou de la nit. La rapsoda i directora teatral Joana Badia posarà la poesia a l’abast del públic que, posteriorment, gaudirà del concert de la barcelonina Lia Sampai qui presentarà el seu disc “Amagatalls de llum” i altres creacions. El vi que s’ha escollit en aquesta ocasió és el “Tatxam” del celler Estol Verd de Rodonyà, de la DO Tarragona.

El tercer i últim concert del Di(vi)nes tornarà de nou a La Fira Centre Comercial. Serà el divendres 7 d’octubre, a les 21.00h, amb el tast de poesia la periodista veneçolana Marianella Yanes i la música de la cantautora italiana Laura Milazzo. El Vi Coordenades, de la DO Tarragona, completarà aquella nit de tancament de la sisena edició del festival.

El president de l’associació Etcètera, Òscar Ramírez Dolcet, explica que “el Di(vi)nes segueix sent un festival de suport a aquella creativitat artística que fan les dones en aquest país, sense ser en cap moment un esdeveniment feminista perquè no compartim certes posicions extremes d’exclusió i criminalització dels homes que, lamentablement, llencen per la borda la feina feta per altres moviments durant tot el segle XX i principis del XXI”.

Com sempre, els tres concerts del festival Di(vi)nes són gratuïts però en el cas d’Altafulla, si es vol tenir accés a la copa de vi i les avellanes cal passar abans a recollir la invitació per l’ajuntament o demanar-la al correu associacioetcetera@gmail.com perquè hi ha un límit de 150 consumicions. De totes maneres, al concert hi podrà assistir tothom que vulgui.    

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *