Categorías
Sin categoría

L’Espai Cultural Franco Battiato d’Altafulla inicia la seva programació cultural

La presentació del llibre “Nocturnalia” de l’escriptor reusenc Joel Santamaria va donar el tret de sortida, aquest dijous, a la programació l’Espai Franco Battiato, seu de l’associació cultural Etcètera. La primera activitat va ser un èxit ja que l’aforament del local, amb capacitat per a 20 persones, es va omplir.

El president de l’entitat cultural, Òscar Ramírez Dolcet, va ser l’encarregat de conversar amb Joel Santamaria sobre la seva trajectòria literària i especialment sobre la seva última novel·la “Nocturnalia” que es desenvolupa entre les ciutats de Tàrraco i Palmira donant molta rellevància a la màgia, la bruixeria i la religió.

La xerrada va servir també per donar a conèixer les altres dues novel·les de Santamaria. Dies Irae, d’àmbit històric com l’última, va ser la primera en veure la llum. Entre ambdues, hi ha “Humanofobia” una distòpia futurista premiada amb el primer accèssit del premi Isaac Asimov de Ciència Ficció.

La programació de l’Espai Cultural Franco Battiato seguirà aquest mes de juny amb la presentació del llibre “El gran peseteo” del dibuixant i humorista gràfic Elchicotriste el proper dia 11. Dies després, el 16 de juny, serà el torn per a la presentació de “Heretar Mauthausen” que està escrit per Joan Tarragó, un dels supervivents del camp de concentració de Mauthausen que va ser conegut per crear-hi una biblioteca clandestina, i el seu fill Llibert que el va ajudar a fer possible aquesta obra.

A més, la seu de l’associació Etcètera acull també fins el proper 30 de juny la mostra “Perifèria d’un somni” on sis dibuixants gràfics han fet diverses il·lustracions al voltant de la vida i obra del director de cinema Pier Paolo Pasolini. Enguany, precisament, fa cent anys del naixement d’aquest polèmic i controvertit intel·lectual italià que va ser assassinat el 1975.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *